Απεργία των πλοηγών της Αρχής Λιμένων

13.06.2016
|
Comments off
|
Σε 24ωρη απεργία κατήλθαν από το πρωί οι πλοηγοί της Αρχής Λιμένων Κύπρου, με αίτημα τη διακοπή έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος του Προέδρου της Συντεχνίας Υπαλλήλων ΑΛΚ (ΣΥΑΛΚ), Δημήτρη Πάτσαλου, ενώ προειδοποιούν και με κλιμάκωση των μέτρων από όλους τους κλάδους.
Σε επιστολή που στάληκε προ ημερών, προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Αρχής Λιμένων Κύπρου, αναφέρεται πως «σε συνέλευση των πλοηγών της Αρχής Λιμένων Κύπρου, επαναβεβαιώθηκε η στήριξη προς τον πρόεδρο της Συντεχνίας και αποφάσισαν όπως κατέλθουν σε 24ωρη απεργία στις 13 Ιουνίου με μοναδικό αίτημα τη διακοπή οποιασδήποτε έρευνας εναντίον του κ. Πάτσαλου, αφού ο ίδιος όταν κατάγγειλε καταστάσεις στο λιμάνι ενεργούσε ως Πρόεδρος της συντεχνίας ».
Οι πλοηγοί καλούσαν την ΑΛΚ να διακόψει την έρευνα και να σταλεί το θέμα στο Υπουργείο Εργασίας και  να συζητηθεί από το τμήμα Εργασιακών Σχέσεων. Στην προειδοποίηση αυτή της συνετεχνίας, τονίζονταν ότι «σε αντίθετη περίπτωση ή και καταδικαστικής απόφασης εναντίον του Προέδρου της συντεχνίας θα είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για κλιμάκωση των μέτρων από όλους τους κλάδους».
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζονταν ακόμα ότι οι συντεχνίες ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και ΣΥΑΛΚ στηρίζουν τους πλοηγούς.
Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Λεμεσού κ. Γιώργο Πούρο, στην 24ωρη απεργία λαμβάνουν μέρος οι δύο πλοηγοί βάρδιας στο λιμάνι Λεμεσού κι ένας στο λιμάνι της Λάρνακας. Τέσσερα πλοία που έφθασαν το πρωί στα δύο λιμάνια, λόγω της απεργίας των πλοηγών, παρέμειναν έξω από αυτά.
Πηγή: reporter.com.cy

Comments are closed.